Kan ik ook bellen of gebeld worden met alleen een databundel abonnement?

bellen-met-databundelBij veel abonnementen voor mobiele telefoons kun je de grootte van de belbundel, databundel en smsbundel los van elkaar bepalen. Als je veel belt en weinig internet, zul je waarschijnlijk kiezen voor een grote belbundel en een kleine databundel. Aan de andere kant, als je veel internet en weinig belt, dan zul je kiezen voor een grote databundel en een kleine belbundel.

 

Een andere optie is echter om alleen een databundel te nemen en geen belbundel, want als je een abonnement hebt met alleen een databundel en geen belbundel, kun je namelijk ook bellen en gebeld worden.

Als je een mobiel abonnement hebt met alleen een databundel, heb je namelijk ook gewoon een telefoonnummer en kun je gewoon gebeld worden en in Nederland is dit tevens gewoon gratis. Je kunt daarnaast ook bellen met een data-abonnement. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden en die betaal je meestal per minuut die je belt.

 

Je kunt echter ook bellen via apps en zo dus bellen via je databundel. Als je bijvoorbeeld belt via een app als Skype of Google Hangouts, dan verstook je data en geen belminuten. Als je zelfs verbonden bent met een WiFi netwerk, dan gaat de verbruikte data niet eens van je databundel af. Via de eerdergenoemde apps kun je naar je contacten bellen, maar tevens naar 'normale' telefoonnummers, al vragen deze apps hier meestal wel geld voor.

Zelf gebruik de UPC phone app om te bellen. Als je een vast telefoonabonnement hebt, dan kun je via de gratis via de app over je vaste lijn bellen. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben, dan bel ik mijn ouders via deze app (via gratis WiFi natuurlijk, want ik ben wel een Nederlander). Mijn ouders zien dan mijn vaste nummer in hun telefoondisplay. Tevens kun je via de UPC phone app je vaste lijn opnemen als je niet thuis bent (je gesprek wordt als het geware doorverbonden). Erg handig dus. Deze gratis app is beschikbaar voor Android en iPhone.

 

Het zou me niet verbazen als belbundels op een dag zullen verdwijnen en we alleen maar databundels hebben. Het werd voor mij in ieder geval al interessant genoeg om mijn belbundel op te zeggen!